Bun venit în tabără!

Programul de desfășurare:

Zilnic începem activitatea la ora 9:00 și terminăm la ora 16:00. Puteți aduce copilul începând cu ora 8:30, dar nu mai târziu de ora 9:00, iar preluarea se face până la ora 16:30.

  • Pregătiți rucsacul
  • Prânz și gustări
  • Comunicare
  • Medical
  • Cum ajungeți la noi?

Hainele trebuie să fie potrivite mișcării, condițiilor meteo și bune de murdărit. Fiecare copil are un raft dedicat pe perioada taberei, unde recomandăm să aibă:

1 sticlă de apă reutilizabilă pe care copilul să o recunoască
spray / cremă de soare
1 șapcă/ pălărie
2 perechi de pantaloni lungi (subțiri)
2 perechi de pantaloni scurți
3 tricouri; 
1 bluză cu mânecă lungă;
2 perechi de chiloți;
5 perechi de șosete;
1 pereche de încălțăminte sport;
1 pereche de cizme de cauciuc;
1 set de haine impermeabile;
costum de baie
pijama*

*Considerăm că odihna este importantă pentru cei mici și acolo unde copiii au această rutină sau unde doresc părinții, îi îndrumăm să doarmă, să asculte o poveste, să se liniștească, dar în nici un moment nu îi vom obliga să doarmă. Activitățile de după masă sunt concepute în așa fel încât să aibă un nivel mai scăzut de energie, ca ei să se poată relaxa, chiar dacă nu dorm.

În momentul ajungerii la Green School, fiecărui copil i se va oferi un cubic în care își poate pune rucsacul și alte obiecte pe care le duce. Acestea pot rămâne în cubic până la finalul taberei.

Meniul săptămânii este cel de mai jos. Fiecare copil va primi meniul în funcție de opțiunea selectată în formularul de înscriere

Gustări:
Gustările diferă în fiecare zi și pot fi: Mere, nectarine, pepene roșu, banane, pepene galben, struguri, banane, caise, nuci, semințe sau covrigei, rondele de orez cu miere, iaurt cu fulgi de porumb, fructe uscate, popcorn, tartine cu magiun, cașcaval și legume.

! Ordinea gustărilor nu este cea prezentată mai sus, acestea fiind stabilite zilnic alături de participanți.

Comunicare față în față în întâlnirile zilnice la sosire și la plecare sunt pentru comunicarea scurtă, informală cu informare mai degrabă generală sau mici actualizări ale unor situații specifice;

Comunicare telefonică rugăm părinții să comunice cu noi prin telefon – doar pe numărul Green-ului (0799 899 199) și nu pe numerele personale ale angajaților despre următoarele situații:

○ Absențe
○ Anulări meniu
○ Anunțuri urgente care pot afecta comunitatea (boli transmisibile)
○ Anunțuri importante care pot influența copilul (întârzieri, schimbarea persoanei care preia copilul, mesaje pentru copil
○ Orice altă întrebare, propunere, nelămurire
○ Clarificări legate de evenimente

Green-ul vă poate contacta telefonic în următoarele situații:

○ Situație de urgență medicală ce necesită atenția părinților
○ Situație de urgență emoțională ce necesită atenția părinților;
○ Mesaje ale copiilor pentru părinți;
○ Clarificări cu privire la mâncare/ haine de care are nevoie copilul;
○ Alte clarificări ce completează comunicarea față-n față sau pe mail.

Dacă într-una dintre zile îl preia altcineva pe copil la final de program, este important ca părintele care a făcut înscrierea să ne transmită un sms, cu numele complet al persoanei către care este delegată această responsabilitate.

În Green School promovăm petrecerea timpului în natură și autonomia, ceea ce înseamnă că vor fi liberi să exploreze mediul, să se descalțe, să se cațere în copaci. Toate aceste libertăți sunt validate de bucuria copiilor și de cercetările în pedagogie. Este normal să existe zgarieturi, julituri sau “amintiri” de acest tip. Copiii primesc îngrijiri și atenția necesară și pentru cea mai mică zgârietură. Uneori avem copii care se îndrăgostesc de plasturi și care îi primesc, chiar dacă nu au nevoie.

Fiind o perioadă în care este posibil să existe căpușe vom folosi o soluție împotriva căpușelor pentru a ne proteja. Vă rugăm să fiți vigilenți și să îi verificați pe copii.

Stăm acasă (adulți sau copii) dacă în ultimele 24 de ore am avut unul sau mai multe simptome din lista de mai jos:

✘ Febră < 37.3
✘ Secreții nazale groase, colorate
✘ Tuse persistentă
✘ Vărsături
✘ Diaree
✘ Infecții oculare, secreții alb-gălbui
✘ Erupții cuta nate însoțite de mâncarime sau febră
✘ Mâncărime și prezență vizibilă a păduchilor
✘ Copilul sau o persoană din familie a avut contact direct (fără mască) în ultimele 7 zile cu o persoană testată pozitiv SARS COV2

Cum să ajungeți la noi Ne găsiți în capătul cartierului Grigorescu, pe strada Donath, nr. 146. Puncte de reper: Secția 5 de Poliție / Casa Radio / Bistro Rummu.

Se poate ajunge cu mașina personală, bicicleta sau cu următoarele linii de autobuze: 26 (B-dul Muncii); 27 (P-ța Gării); 28 (P.M. Viteazul); 28B (VIVO!); 30 (A. Vlaicu);  41 (P-ța 1 Mai); 43 (C. Zorilor); 43B (C. Turzii); 44 (Str. Unirii).

Întră în curtea de la Bistro și apoi pe poarta de la Green School.

Jurnal de tabără

19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3

Luni

Salutare tuturor!

Tabăra dedicată detectivilor a debut cu o dimineață de luni pe care am petrecut-o cu momente de cunoaștere și coeziune de grup, plus adaptare la mediul nou sau readaptare la echipa de joacă.
Am avut tonus ridicat și spontaneitate, inițiative de joacă felurite, am citit povești, am construit, iar după porția de fructe proaspete de la gustare, am participat la o sesiune de exprimare de interese, intenții, emoții, la care copiii au participat cu multă răbdare și empatie.

Am fost detectivii naturii azi, am căutat elemente și sunete, mirosuri și am explorat grădina, apoi, datorită căldurii, ne-am intors o bucată de timp în interior pentru pictură, apoi, ultima parte a dimineții am petrecut-o în joacă liberă, baschet, mișcare și voioșie, ca-n vacanță!

O dimineață senină și vioaie am avut!
Radu
———-

Astăzi am început ziua cu jocuri de socializare pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a crea o echipă coezivă. Conform principiilor Green School, ne-am concentrat pe învățarea auto-dirijată și colaborativă.

Am jucat jocuri de detectivi, în care copiii au trebuit să ghicească diverse personaje și obiecte, și jocuri cu ochii legați, direcționate prin voce, cu obstacole. De asemenea, am explorat împrejurimile și pădurea de pe deal, învățând despre natură și mediul înconjurător.

După aceste, ne-am pus de acord asupra activităților pentru întreaga săptămână. Apoi, am creat un cort de bază care să servească drept sediu central al detectivelor. După aceea, copiii au jucat diferite sporturi de echipă și jocuri de societate, dezvoltându-și abilitățile de colaborare și strategie.

După prânz, am continuat să explorăm natura, împrejurimile și dealul cu ajutorul lupelor și microscopului. Această activitate le-a oferit copiilor ocazia să observe detalii ale naturii, întărind astfel conexiunea lor cu natura.

La finalul zilei, am jucat fotbal, baschet și jocuri de cuvinte. Aceste activități au consolidat spiritul de echipă și au încurajat comunicarea și colaborarea între copii.

Am observat că s​-au format natural 2-3 diferite grupuri care s-au armonizat pe baza compatibilităților, și s​​-au arătat entuziasmați de activitățile din această săptămână.
Joyce si Octavian
———-

Inainte de masa de pranz am socializat, am facut cunostinta si ne-am obisnuit unii cu altii.

Am luat mai apoi pranzul si am mers la somn. Cei care au fost in tabara precedenta s-au obisnuit foarte bine cu rutina, iar colegii noi s-au adaptat foarte usor la energia si dinamica grupului.  Cei care s-au trezit mai repede, au ramas la joaca libera si explorat pana s-au trezit si ceilalti, iar mai apoi am luat gustarea si am revenit din nou la joc si joaca.

Azi a fost o zi care a decurs lent, fiecare in ritmul lui a explorat curiozitati proprii, au gasit lucruri in natura pe care si-au dorit sa le observe la microscop impreuna cu scolarii si au plecat in aventura descoperind micro lumi cu ajutorul lupelor. S-au construit povesti cu ajutorul carora am aflat impreuna lucruri noi si ne-am distrat facand asta.

Pe maine!
Iza

Marți

Salutare tuturor!

A doua zi a taberei detectivilor a continuat cu multă inițiative și propuneri, cu ritm vioi și mișcare.

După sesiunea de socializare și reacomodare cu echipa, am colorat și am construit lego, apoi am devenit detectivi cu simțuri ascuțite și cu ochii-n patru. În curte am desenat cu creta un traseu pentru a testa agerimea și coordonarea detectivilor, pentru a-i pune în ritm alert și vesel. A fost o activitate tare îndrăgită, cărora detectivii i-au acordat un timp generos.

Apoi, am lucrat pe fișele- labirint pentru a găsi cele mai ușoare căi către a rezolva dileme în care se aflau diverse personaje, pentru ca până la prânz să ne jucăm liber, să ne răcorim cu apă de la cișmea, să ne jucăm de-a ascunsea sau să ne tihnească să stăm, moleșiți de căldură sau inspirați de aerul parfumat, în curte, pe iarbă, la umbră.

O dimineață ghidușă și antrenantă am avut!
Radu
———-

Salutare,

Dimineața am început cu jocuri sociale și de înviorare, precum săritul cu coarda, ceasul și ‍”mie-mi place”. Aceste jocuri au ajutat la consolidarea legăturilor dintre copii și la crearea unei atmosfere de colaborare și distracție.

După aceea, ne-am concentrat pe activități legate de detectivi, inclusiv labirinturi pe hârtie, “găsește diferențele” și puzzle-uri cu numere. Aceste exerciții au stimulat gândirea logică și capacitatea de rezolvare a problemelor.

După o scurtă pauză, am urcat pe deal, în pădure, pentru a juca capture the flag. Am avut grijă să ne hidratăm și să folosim Autan pentru a ne proteja de insecte. Înainte de joc, am desfășurat o scurtă activitate pentru a ne spori emoțiile și a construi încrederea în grup, numită “De ce ar trebui să ai încredere în mine”. Aceasta a fost o oportunitate excelentă pentru copii de a învăța să se bazeze unul pe celălalt și să comunice eficient.

După prânz, copiii au început spontan să picteze și să meșterească, lucrând cu lemn. Această activitate a fost o manifestare a creativității lor și a dorinței de a explora și de a învăța prin practică.

Punctul culminant al zilei a fost o vânătoare de indicii în echipă, care s-a încheiat cu un deliciu înghețat.

Urmărind activitățile de astăzi, am observat că grupul începe să se consolideze, fiecare copil simțindu-se confortabil în rolul său din echipă. Legăturile de încredere și prietenie se formează rapid, iar spiritul de echipă devine din ce în ce mai puternic.

Joyce și Octavian
———-

Dupa masa de pranz am mers cu totii la somn, au fost tare obositi, insa au avut un somn odihnitor si si-au reincarcat bateriile pentru aventura de astazi.

Copiilor li s-a transmis ca in orasul Jucariasilor s-a pierdut o jucarie, Maria cea de plus. S-au transformat in detectivi pentru a elucida misterul si a o gasi pe Maria. Au primit ajutor de la Coco Rocco ( un puppet crocodil care l-a zarit pe iepurasul ce ascundea indicii). Si-au pus palariile, si-au luat uneltele de detectivi si au plecat in cautarea Mariei.

Au lucrat bine impreuna ca o echipa, curiosi si bucurosi cand isi dadeau seama ce urmeaza sa faca, au venit cu tot felul de idei de cum pot descoperi urmatoarele indicii si s-au distrat tare fain folosind uneltele pe care le-au primit.

Dupa ce au gasit-o pe Maria s-au jucat cu ea, am luat gustarea si am ramas la joaca libera pana au ajuns parintii.

Pe maine! :female-detective::male-detective:

22
21
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Miecuri

Salutare tuturor!

Dimineața de miercuri a taberei a fost mai lentă decât cele din zilele precedente; s-a simțit o ușoară oboseală, atenția s-a disipat, interesele au fost mai mult către joc liber și copilăreală dulce.

Ne-am lăsat purtați de spiritul zilei și de stările noastre, am creat contexte de interacțiune prin joacă, am căutat insecte, am avut mult joc de rol, inițiative creative, sport, escavat la pietre, citit povești, empatie, energie de oferit și de primit, apoi lentoare din pricina căldurii.

Ne-am bucurat de o zi ludică, optimistă și cu senin în gânduri!
Radu
———

Astăzi, grupul nostru de la Green School a început ziua cu joacă spontană, continuând activitățile de pictură și meșterit începute zilele trecute. Fetele au căutat să finalizeze proiectele artistice și de bricolaj înaintea programului.

După ce interesul pentru aceste activități a început să scadă, am trecut la activități de grup. Prima activitate a fost un labirint cu lasere imaginare. A urmat un joc de mafia bazat pe sarcini reale (asemănător cu jocul “Among Us”), unde copiii au colaborat pentru a descoperi “impostorii”. Am încheiat această sesiune cu un joc de trivia, testând cunoștințele și istețimea fiecărui copil.

După aceea, ne-am angajat în activități sportive, cum ar fi fotbalul și de-a v-ați ascunselea. Copiii s-au bucurat de mișcare și de spiritul competiției amicale.

După prânz, soarele a devenit prea puternic așa că am decis să ne răcorim jucând jocuri cu apă în locul celor de decodificat. Cu toate acestea, am reușit să includem și activități de modelare cu lut și pictură, oferindu-le copiilor ocazia să-și exprime creativitatea în moduri diferite.

Pe parcursul zilei, am observat cum grupul a funcționat din ce în ce mai unit, intrând într-o stare de flux și armonie. Copiii au început să se ajute și să se sprijine reciproc, demonstrând grijă și empatie față de colegii lor.

Astăzi a fost o zi plină de activități variate și plăcute, unde fiecare copil a avut ocazia să se implice și să se bucure de experiențele oferite de Green School. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se dezvoltă aceste relații și cum vor evolua activitățile în zilele următoare!

Joyce și Octavian
———

Dupa masa de pranz am mers cu totii la somn, spre deosebire de ieri astazi au fost un pic mai agitati inainte de somn, insa unii dintre ei au reusit sa adoarma.

Dupa somn am avut parte de cateva provocari: sa prinda fructe dintr-un vas plin cu apa si sa treaca cu oul intr-o lingura peste obstacole. Ne-am luat timp si doar sa fim, sa socializam, sa petrecem timp impreuna intr-un ritm mai lent. Dupa gustare am ramas la joaca libera pana au ajuns parintii.

Pe maine!
Iza

Joi

Salutare tuturor!

Dimineața de joi a taberei a debutat cu socializare în jurul jucăriilor aduse de acasă; apoi, echipa s-a mobilizat în jurul unui mic puzzle, pentru ca după această sesiune, să ne așezăm în cerc pentru un moment de împărtășire de idei, emoții, propuneri de joacă.

Am avut azi joc cu zaruri, apoi cu mingile de baschet, unii și-au dorit să picteze iar alți detectivi să pătrundă în labirintul cu lasere ( sfori) și tuneluri ( scaune), care ne-a provocat atenția, coordonarea și sprijinul reciproc în a ne orienta pentru a duce la bun sfârșit traseul.

A fost o dimineață cu nevoie de sprijin în unele momente de gestionare a unor conflicte, o dimineață tonică, puțin lentă și somnoroasă la debut și mai vivace către prânz!

Radu
———

Salutare,

Astăzi am început puțin mai lent din cauza valului de căldură. Entuziasmul pentru zi a venit mai târziu, pe măsură ce ne-am obișnuit cu vremea caldă.

Cu toate acestea, am reușit să începem cu activități sportive precum baschet și badminton, precum și cu activități de pictură și meșterit. După ce ne-am acomodat unii cu alții și cu condițiile zilei, copiii au început un joc educativ de tip forestier, în care au colectat diverse obiecte din grădină, cum ar fi plante aromatice, pietre și frunze.

După o sesiune de răcorire și prânz, am jucat “Eagle eye”, un joc făcut să îmbunătățească curiozitatea, cercetarea, observația și munca în echipă. Copiii au fost implicați și s-au descurcat bine în această activitate.

La finalul zilei, am început proiectul de linogravură, unde copiii au avut ocazia să-și exprime creativitatea prin această tehnică de gravură pe linoleum.

Am observat că, în ciuda condițiilor meteo, echipa s-a legat frumos, majoritatea copiilor simțindu-se confortabil să întrebe și să vorbească cu ceilalți. A fost o zi productivă și plăcută la Green School, și suntem bucuroși să vedem cum se dezvoltă relațiile și abilitățile copiilor.

Joyce și Octavian
———

15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
7
5
4
3
2
1

Vineri

Salutare tuturor!

Ultima zi a taberei detectivilor a început cu o sesiune de ghicitori, apoi socializare amuzantă cu jocuri de cuvinte, o poveste în rime despre Apolodor, pentru ca mai apoi să ne pregătim pentru gustare delicioasă cu fructe răcoroase.

Afară, ne-am pus în mișcare cu jocuri de echipă, am colaborat cu empatie, am avut coeziune și ne-am echipat cu muuultă perspicacitate și răbdare pentru detectivii la jocul de puzzle, puși pe căutat și găsit căi convenabile pentru a completa provocarea. O altă echipă a preferat jocuri cu trotineta sau bici, primii pași pe skateboard și apoi, către finalul dimineții, o sesiune de curățenie a spațiului, necesară după câteva ore în care ne-am pus la dispoziție fel de fel de jucării.

O dimineață cu inspirație și veselie am avut!
Radu
———-

De dimineață, am jucat câteva jocuri de socializare și înviorare pentru a ne pune în mișcare și a ne binedispune. Cu toate acestea, majoritatea copiilor au așteptat cu nerăbdare activitățile speciale de astăzi: tricourile linogravate și bătăile cu apă.

După ce ne-am terminat tricourile și am luat prima gustare, copiii s-au organizat spontan în două echipe creativă: una de artiști trubaduri și alta de “mythical kitten dragons”. Artistele au cântat la voce și chitară despre ¨viespele din limonadă¨.

Apoi, ne-am împărtășit cunoștințele despre tehnicile de origami, fiecare copil învățând și creând forme din hârtie. După această activitate creativă, am luat prânzul, pregătindu-ne pentru partea cea mai așteptată a zilei.

După prânz, a sosit momentul mult așteptat: olimpiada cu apă și bătălia cu pistoalele de apă. Ne-am jucat stafeta cu ligheanul cu fructe, fuga cu tava de apă și tir cu pistolul de apă. Copiii s-au distrat, răcorindu-se și petrecând timp de calitate împreună. Apoi a început războiul pe echipe, aducând și mai multă distracție și energie.

La final, ne-am uscat și am făcut plajă, unde am gustat din înghețată și fructe. Am recapitulat activitățile săptămânii și ne-am exprimat gratitudinea pentru ele și pentru prietenii din echipă.

A fost o zi plină de râsete, creativitate și activități revigorante la Green School. Ne bucurăm să vedem cum fiecare copil contribuie la atmosfera prietenoasă și cum se formează legături în cadrul grupului.

Joyce și Octavian
———

Ultima dupa masa din tabara a fost despre distractie si drag de a fi impreuna. Dupa masa de pranz, am mers la somn in pas vioi, dar imediat ne-am linistit corpul pentru odihna.

Dupa ce s-au trezit, afara i-a asteptat distractia cu apa, joaca, multe rasete si veselie. Bucuria si extazul a continuat cand au aflat ca la gustare avem inghetata. Am avut o dupa masa de sfarsit de tabara hranitore pentru suflet, corp si minte.

Pe data viitoare! :orange_heart:
Iza

Vă mulțumim!