Ask me Anything about Self Directed Education

Who

14 +

pupils, students, parents, facilitators, youth workers, teachers, trainers, etc. /
elevi, studenți, părinți, facilitatori, lucrători de tineret, profesori, formatori etc.

Title

Ask me Anything about Self Directed Education /

Întreabă-mă orice despre SDE

Date

31st of Octombrie /
31 Octombrie

Format

Online

Status

Registration open / Înscrieri deschise

Price

Free / Gratuit

Detalii

Working language: English / Limba de lucru: engleză

Întreabă-mă orice despre SDE este o colecție de 9 evenimente lunare, cu 9 invitați diferiți, din țară și din străinătate, în care participanții pot adresa orice întrebare despre SDE – Self-Directed Education (învățare auto-dirijată).

Participarea la eveniment este gratuită, dar o înscriere este necesară. Orice persoană poate participa, dar invităm în special tineri, adulți, tineri-adulți, fie că sunt elevi, studenți, părinți, facilitatori, lucrători de tineret, profesori, formatori etc.

Self-Directed Education is education that derives from the self-chosen activities and life experiences of the learner, whether or not those activities were chosen deliberately for the purpose of education.” The Alliance for Self-Directed Education 

„Învățarea auto-dirijată este educația ce derivă din activități și experiențe de viață alese de persoana care învață, indiferent dacă aceste activități au fost sau nu alese cu scopul clar definit de a învăța un lucru specific.”

Învățarea auto-dirijată este un model educațional bazat pe încredere: încrederea că învățarea este naturală, că se poate întâmpla oricum, oricând, indiferent de prezența unui adult sau de existența unui context dedicat învățării formale. În învățarea auto-dirijată oamenii învață cu intenție și nu din frica unei consecințe (fie notă, fie admiterea într-un anumit nivel, fie eșecul în viață). 

În învățarea auto-dirijată co-există o serie de modele educaționale bazate pe încredere, printre care: SudburyCircle SchoolAgile Learning CentersLiberated LearnersFlying SquadsSummerhill School. 

Învățarea auto-dirijată este filosofia educațională în care Green School activează de la înființare. 

În această colecție de evenimente descoperim învățarea auto-dirijată în diferite forme și modalități de abordare, nu doar perspectiva Green School.

Invitatul lunii octombrie este Alexander Khost, activist pentru drepturile tinerilor și facilitator de învățare auto-dirijată în New York și Cluj-Napoca.

Alex este co-editor la Tipping Points Magazine și editor la Tipping Points Press, precum și membru în echipa de organizare a The Alliance for Self-Directed Education. Anul acesta este și facilitator într-una dintre echipele de Flying Squad ale Green School. Activitatea lui Alex în educație este una bogată și valoroasă: a co-fondat Flying Squads, a co-fondat junkyard playground-ul play:groundNYC, a organizat tabere auto-dirijate și a înființat o școală democratică.

Marți, 31 octombrie, Alex va răspunde oricărei întrebări despre învățarea auto-dirjată și despre experiența lui în SDE.

Ne vedem online!